1974 yılında cami avlusuna bırakılan bir çocuğun gerçek yaşam öyküsünü anlatan esere verildi.

Çiğli belediyesi tarafından dört yıl önce başlatılan “Fakir Baykurt Roman Ödülü” bu yıl da düzenlenen törenle sahibine verildi. Çok sayıda sanatseverin katıldığı tören, Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kültür Müdürü Nail Çetin’in sunumu ile başlayan toplantı daha sonra İzmir’in Mandolin Orkestrası Müzik topluluğu ile devam etti. Sırasıyla söz alan konuşmacıların ilki Eğitimci Yazar Hidayet Karakuş oldu.

Eğitimci Yazar Mevlüt Kaplan, Literatür Yayınları Sahibi ve Türk Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü ustanın anısına düzenlenen ödülün ve edebiyatın anlam ve önemi üzerine yorumlarda bulundular.

Yazar Dursaliye Şahan 1974 yılında Fatih Cami avlusuna bırakılan bir çocuğun gerçek yaşam öyküsünü anlatan eserinde; ayrıca görmezden gelinen sokak çocuklarına ve hayat kadınlarına da değiniyor. Ödül alan dosyanın ustaca işlendiğine değinen Hidayet Karakuş, “Geçtiğimiz yıl ödül veremedik. Çünkü gelen dosyalar arasında Fakir Baykurt’a layık bir eser bulamadık.

Roman edebiyatın önemli bir dalı… Anıları derlemek her zaman bir roman dosyasına dönüşemeyebiliyor. Roman tekniğini anlamak ve bilmek gerekiyor. Bunun için de iyi bir okur olmak şart” dedi.

Arkadaşı Fakir Baykurt ile anılarını anlatan Mevlüt Kaplan ise, “Baykurt devrimci mücadeleyi bırakmadı. Anadolu coğrafyasını ve toplumunu anlatan önemli eserler verdi. Bize düşen onun anısını yaşatmak. Bunun için de ustanın adını yeni kuşaklara hatırlatan Çiğli Belediyesine teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.