Yazı Atölyesi Blog Sitesi

“Kapımıza değil, Kalbimize vuran buyursun!” Şems-i Tebrizi — http://yaziatolyesi.com/

Kitaplar


Dursaliye Şahan Kitapları

BENEKLİ VAKVAK

Dürsaliye Şahan

Kitap Açıklaması

Hiç göç eden bir kuşla tanıştın mı? Göç eden kuşlar güzel bir yerden başka güzel bir yere uçarlar. Peki, bir gün uçabilecek durumda olmazlarsa, ne olur?

Dursaliye Şahan, paylaşmanın, fedakârlığın ve sevdiklerinden ne olursa olsun vazgeçmemenin önemini “Benekli Vakvak” ile anlatıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Resimleyen: Şahin Ege

 

Kitap Adı: Benekli Vakvak

Yazar:Dursaliye Şahan

 

Yayınevi: Sola Kidz

Hamur Tipi: 2. Hamur

Sayfa Sayısı: 48

Ebat: 22 x 22

İlk Baskı Yılı: 2018

Baskı Sayısı: 1. Basım

Dil: Türkçe

Barkod: 9786052250556

 


 

AYARSIZ KADINLAR CEMİYETİ

 

Dürsaliye Şahan

 

Kitap Açıklaması

Aşk kural tanır mı? Köşelere sığdırmaya çalıştığımız ilişki biçimlerinin düştüğü trajikomik hâllerine bakınca sanki hayır…

Peki, onca dayatılan kural niye dersiniz?

Gerçek aşktan, aslımızdan uzaklaştıkça köreliyoruz. Her türlü dibe vuruyoruz. Uyumsuz, kötücül, verimsiz varlıklara dönüşüyoruz. Tam istedikleri gibi!

Duygularımızı ve sevdiklerimizi korumazsak yoksunlaşıyoruz. Yaşam sevgisinin olmadığı yerde aşk olmuyor. Hayatımızda aşka ne kadar yer açıyoruz?

Şu dünyada aklınıza gelebilecek tüm kötülüklerin panzehri sevgi.

Bahar, Zahide, Neriman, Ebru, Şaheste, Zilşan ve diğerleri…

Bu kitapta aşkın değişik yüzlerine ayna tutan naif kadınlar var…

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Kitap Adı: Ayarsız Kadınlar Cemiyeti

Yazar:Dursaliye Şahan

 

Yayınevi: Sola Unitas

Hamur Tipi: 2. Hamur

Sayfa Sayısı: 168

Ebat: 13,5 x 21

İlk Baskı Yılı: 2018

Baskı Sayısı: 1. Basım

Dil: Türkçe

Barkod: 9786052250310

 


 

TOTTENHAM ÇOCUKLARI

 

Dürsaliye Şahan

 

Kitap Açıklaması

Gazetecilerin ömrü çabuk tükenir. Çünkü onlar 7/24 çalışır. Oysa bir gazeteyle kebapçı arasında, işletme bakımından hemen hiç fark yoktur. Her ikisi de müşterinin isteğine göre servis yapar. Hâliyle ben de o çarkın en anlamsız haberlerini yapan muhabir ordusundan sadece biriydim.

Gelen istihbaratın değeri yüksekse -ki bunun anlamı okuyucu sayısı demekti- Şef’ten duyduğumuz ilk sözcük bu olurdu. Haber bitene kadar da kıpır kıpır yerinde duramazdı. Son noktayı koyup teslim ettiğimizde biz rahatlardık ama o başka bir boyuta geçerdi. Hangi sayfada çıkacak? Ne kadarı kırpılacak? Kaç fotoğraf kullanılacak? Hele de haber siyasî bir nitelik taşıyorsa, akıbeti yazarına dahi tam bir muammadır.
“Sahneden dansöz indirdi” olayı, pekâlâ baskıda “İngiltere’deki Türk dansözlere çalışma yasağı geldi” manşetine dönüşebilirdi.

Okuyucu bilmez ama genelde muhabirler, yazı işlerinin insafına kalmış bir nevi etkisiz elemanlardır. Kariyerlerinin kaderini, çalışmaktan barut fıçısına dönen medyanın bu gizli elleri belirler. Onların karşısında habercilerin boynu kıldan incedir. “Bu ortaçağ ilişkisine niye katlanırlar?” derseniz, hemen her basın emekçisi için imzasını manşette görmek müthiş bir duygudur. Yazdıkları her satırı, Amazon ormanlarındaki yerliler dâhil bütün dünyanın okuduğunu ve isimlerini ezberlediğini düşünürler. Oysa ülkenin onda dokuzu, en yetkin gazetecinin adını bile bilmez. Ayrıca gazetecilik, 24 saatlik bir iştir. Kalemi bıraktığınız gün ölürsünüz. Çünkü o güne kadar yaptığınız bütün haberler çoktan tarihin tozlu yaprakları arasına gömülmüş demektir.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 288

Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Sola

 

Kitap Adı: Tottenham Çocukları

Yazar:Dursaliye Şahan

 

Yayınevi: Sola Unitas

Sayfa Sayısı: 288

İlk Baskı Yılı: 2016

Dil: Türkçe

Barkod: 9786059692304

 


 

PARANTEZ AŞKLAR

 

Dürsaliye Şahan

 

Kitap Açıklaması
“İnsanların, üzerinde en çok kafa yorduğu şey nedir? deseler, muhtemelen ilk üç sıradan birini aşk alır. Bu en çok konuşulan kavramın elli bin yıl içinde binlerce tarifi yapıldı. Cinsel kimliklerin arttığı günümüzde 8 milyara yaklaşan bunca insandan aynı algıları ve tepkileri beklemek, en hafifinden saflık olur elbette. Elinizdeki öykülerin ortak teması, ‘yasak’ aşklar üzerine. Bir anlamda, parantez içine hapsedilen aşklar.”

 

Aşk bir tutkuysa, hangi yasak onu durdurabilir ki! Gönülde olmayan bir aşkı, hiçbir kâğıt parçası var edemez. Düzen, töre, yasa yüreklere hükmedemez. Aşka parantez açılır mı, elbette açılamaz; açılmamalı da! Bazen yaşayamadıklarımız, geride bıraktıklarımız; geçmiş sayılamıyor. Aksine, onlara hep gelecekmiş gibi bakıyoruz. Bu kitaptaki öykülerde aşkına parantez açmak zorunda kalanlar kaleme alınmış ve onların pişmanlıkları, uzaklıkları, kayıpları…

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Kitap Adı: Parantez Aşklar

Yayınevi: Sola Unitas

Hamur Tipi: 2. Hamur

Sayfa Sayısı: 112

Ebat: 13,5 x 21

İlk Baskı Yılı: 2017

Baskı Sayısı: 1. Basım

Barkod: 9786059692779

 

 


 

AH O KADINLAR

 

Kitap Açıklaması
Elinizdeki kitapta sekiz kadının kısa öyküsünü bulacaksınız. Farklı dünyaların insanları gibi duran bu ‘sıradan’ kadınların, aslında bileşik kaplar misali, nasıl birbirlerinin kaderine dokunduğunu göreceksiniz. Elbette iki satırla insanı yorumlamak mümkün değil ama, yaşam da göründüğü kadar karmaşık değil. Dünya bir tutam gül kokusu, insan da kâh gül suyu, kâh baldıran zehri olmuş. Bu âlemde kayıp yok. Dokunduğumuz her yürekte mührümüz kalıyor. Varsa bir sorgu sual; o bıraktığımız izlerden başka tanığımız yok. Belki de işin sırrı bu hayata güzel dokunabilmekte…
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 92

Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Akademisyen Kitabevi

 

Kitap Adı: Ah o Kadınlar

Yazar:Kolektif

 

Editör: Dursaliye Şahan

 

Yayınevi: Akademisyen Kitabevi

Sayfa Sayısı: 92

İlk Baskı Yılı: 2016

Dil: Türkçe

Barkod: 9786056354080

 


 

ZABİT LONDRADA

 

Dürsaliye Şahan , Semih Bulgur

LAYLA YAYINLARI

Yeryüzünde yaşayan 6.5 milyar insanın yaklaşık 250 milyonunu göçmenler oluşturuyor.
Önemli bir kısmı kaçak, yani kayıt dışı. Yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine sızarak yeni bir sayfa açmak isterken, sürpriz sayfalara kaymış, istatistiklere sığmayanlardan biri de Zabit.
Londra’nın göçmen cenneti Hackney’in Türkiyeli kahramanı Zabit “Ah bir Avrupa’ya gitsem” diyenlere önerilecek eğlenceli bir kitap.
Londra sokaklarının en sevimli karakterlerinden biri Zabit.
Onsuz ‘Hackney Cumhuriyeti’ni düşünmek mümkün değil.
O kırsaldan gelmiş iyi kalpli, sempatik bir karakter.
Maceralarını keyifle okuyacaksınız.

 

 

Yayın Tarihi 2011-10-06
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm

 


 

HİKAYE HIRSIZI

 

Dürsaliye Şahan

LAYLA YAYINLARI

Güvercin öyküsü; adı değiştirilerek maruz kaldığı intihal ile popüler bir diziye dönüşmüştü.
İnsanlarımızın gönlünün ve düşüncelerinin odaklandığı hikâye; kazanılan hukuk savaşı sonucunda; yazı sanatında hukukta ilk kez “Sembol “ olma kimliğini de kazandı. Elinizdeki kitap, önemli bir öyküler güldestesidir. Benden söylemesi.
Ayla Kutlu

Dürsaliye Şahan’ın öyküleri tam da Haldun Taner’in öykü tarifine uygun. Yapay değil, açık seçik; söz cambazlıkları taşımıyor ve sade.
Kitapta neredeyse son yılların Türkiye’sini buluyorsunuz. “Düşük yoğunluklu iç savaş’’… bu ortamın yarattığı göç… kaçak göçmen işçiler… işçi kadınlar… kadınlar… kadınlar ve çocuklar… işçi kadınların sigorta sorunları… Ne kadar kenarda kıyıda kalmış, sıradan insan varsa Şahan’ın öykülerinde toplanmışlar sanki.
Kerim Dönmez

 

Yayın Tarihi 2011-09-23
ISBN 6058807525
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 224
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5cm

 


 

FAKİR CENNET

 

Dürsaliye Şahan

CREA YAYINCILIK

 

Yayın Tarihi 2007-10-23
ISBN 9944098533
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 172
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi 3. Hm. Kağıt
Boyut 13.5 x 21 cm

 


 

ÜÇAN HALI

 

Dürsaliye Şahan

 

Doğa Koleji Plato Kısa Film Yarışma

Doğa Koleji Plato Kısa Film Yarışması atölye çalışmaları Ataşehir Doğa Anadolu Lisesinde öğrenciler atölye yönetmeni,

Dursaliye Şahan ile birlikte kısa film öykü çalışmaları yaptı.

 

LONDRADAN BİR KADIN DÖNDÜ

 


Dürsaliye Şahan; ORTAK KİTAP ÇALIŞMALARI

 

BARIŞA ÖYKÜLER

 

Hemen Şimdi Barış @ Sanatta Barış Dünyada Barış

Dilde Barış Dünyada Barış

Hemen Şimdi Barış

Sanatta Barış Dünyada Barış

İnsan Hakları Araştırma Derneği yürütmekte olduğu Avrupa Birliği Projesi kapsamında barışın ve hoşgörünün sembolü haline gelen Antakya’da öykü ve şiir atölyesi düzenledi.

Aalen Antakya Kültür Derneğinde Yazar Dürsaliye Şahan’ın ve Ferhat Zidani’nin koordinatörlüğünde düzenlenen atölyeye katılanlar “Dilde Barış Dünyada Barış” teması ile öykü ve şiir denemelerini paylaştılar.

Türk Yazarlar Sendikası Antakya Temsilcisi ve Aalen Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu; “Şehrimizdeki hoşgörünün hâkim olduğu kültür yapısı dünyanın birçok yerinde biliniyor. Ankara’dan gelen İnsan Hakları Araştırma Derneği’nin ortak çalışma teklifini de memnuniyetle karşıladık. Barışa katkı için kim olursa olsun birlikte çalışmaya hazırız. Sayın Ayşe Bilgen bize projeyi getirdiğinde düşünmeden kabul ettik. Çünkü ülke olarak ve bütün dünyada, barışa, üstelik de hemen şimdi gelecek olan acil bir barışa ihtiyacımız var. Barış kültürünün geliştirilmesine savaşa ve nefrete karşı oluşturulacak söylemlere katkı sağlamak için sanatı, edebiyatı kullanıyoruz. Etkinliğimiz okyanustan bir damla elbette ancak içinde bulunduğumuz şu günlerde bu damlalar can suyu kadar önemli.” açıklamasında bulundu.

Atölyeden çıkan çalışmalar önümüzdeki günlerde İnsan Hakları Araştırma Derneği tarafından kitaplaştırılarak sanatseverlere sunulacak.

…bir çocuk geline

adanmış hikâyeler

Layla Yayımları

 


 

VE TANRI AŞKI YARATTI

 

.. Ya aşk olmasaydı…

Alev Öksüz Sağaltıcı, Ayda Bercis Kırbeci, Ayten Storry, Bircan Ünver, Dürsaliye Şahin, Esra Ünal, Fatma Çetin Kabadayı, Gülnaz Kavvas, Hatice Elveren Peköz, İkbal Kaynar, İlnur Bektaş, Leyla Fidanay, Necla Karataş, Nevra Çağlayan, Nurhan Sağlar, Oya Tekin, Sevim Bergin Salmanoğlu, Sevim Yunus Habip, Sibel Unur Özdemir, Süha Kayık, Süreyya Köle, Şahnaz Yılmaz, Zeynep Alanç’ın Dünya Sevgililer ve Öykü Gününe Özel Aşk Hikâyeleri’nin bulunduğu muhteşem bir kitap.

 


ASİ’DEN TAŞAN ÖYKÜLER

 

Dürsaliye Şahan

KİŞİSEL YAYINLAR

Aalen Kültür Derneğinin düzenlediği
Yazı Atölyesi ilk meyvesini verdi:
Katılımcıların öykülerinden oluşan ilk kitap Ürün Yayınlarından çıktı.

Yayın Tarihi 2009-12-01
ISBN 9944761888
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 171
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi 1. Hm. Kağıt
Boyut 13.5 x 19.5cm

 

Kitapta yer alan öykülerin çoğu ise Antakya’yı anlatıyor.

Aalen Kültür Derneğinde Mehmet Karasu’nun önderliğinde düzenlenen Yazı Atölyesi ilk kurunu geçtiğimiz ay tamamladı.

Daha çok kadınların ilgi gösterdiği atölye çalışmasında, katılımcıların öykülerinden oluşan ilk kitap; Asi’den Taşan Öyküler adı ile Ürün Yayınlarından çıktı.

Şahnaz Yılmaz, Nurhan Sağlar, Sevim Habib, Gülnaz Kavvas, Ayda Bercis Kırbeci, Nebihe Karasu, Seval Yılmaz Karataş, Çetin Kalkan, Zarife Cüzdan, Gülseren Sağlar, Esra Ünal, Süha Kıyak, Şıvan Balcı, Mehmet Atilay, Canan Başkaya ve Necla Karataş’ın yazdığı öykülerin çoğu Antakya’yı anlatıyor.

Ayrıca; Dr. Ayten Çelebi Kural, Sinan Seyfittinoğlu, Bekir Coşkun ve Saadet Kanbolat da öyküleri ve anılarıyla kitaba destek verdiler.

Aalen Kültür Derneği’nin sanatın her dalına saygıyla yaklaştığını, toplumu sanatla buluşturmayı misyon edinmiş bir kuruluş olarak yazı atölyesi gibi etkinliklere katılımın daha da fazla olmasını dilediklerini belirten Karasu; “edebiyat dostlarına kapımız her zaman açık” dedi.

Atölyeye katılanlardan; Şivan Balcı; “aklımıza gelen her şeyi yazıyoruz. Hatta konuştuğumuz gibi yazıyoruz bile diyebilirim. Kuralları ve yazım tekniklerini önemsemiyoruz. Yazmak istediklerimiz bitince düzeltmeler başlıyor. İmla kuralları en son yapılan makyaj gibi. Atölye yönetmenimiz Dürsaliye Şahan düzeltmeler ve edit konusunda yardımcı oluyor” açıklamasında bulundu.

Bir makine mühendisi olan Süha Kıyak ise; “atölyeye katılmadan önce de zaman zaman yazmak istemiştim. Hocam Mehmet Karasu ile tanıştıktan sonra yeminli tercüman olarak çalışmaya başladım. Atölyeye katıldıktan sonra benim için yazmanın çok da zor olmadığını fark ettim. Dürsaliye hanımın yardımı ile ilk öykümü yazdım. Burada bir aile gibiyiz. Bu ortamın devam etmesini içtenlikle diliyorum” dedi.

İlk Aşk öyküsünün yazarı Gülnaz Kavvas ise; “atölye benim için çok keyifliydi. Atölyede öykü yazmanın ilk adımını attığım için mutluyum. Çünkü yazmak, bir şeyleri kağıda dökmek hep arzu ettiğim bir şeydi ancak cesaret edemiyordum. Daha doğrusu konuya nasıl başlayacağımı ve kağıda nasıl dökeceğimi bilemiyordum. Öykü atölyesinde bu eksiklerimi tamamladım. Dürsaliye hanımda hepimizi çok yüreklendirdi.

Ayrıca öykü atölyesindeki ilk öykülerimizin kitaplaşması bizim için daha da sevindirici oldu, Mehmet hocama bize böyle bir ortam sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

 


 

YAHYA KANBOLAT ÖYKÜ YARIŞMASI

 

Dr. Yahya Kanbolat Kısa Film Öykü Yarışması

Eski TİP Hatay Milletvekili, Araştırmacı, Yazar Dr. Yahya Kanbolat’ın anısını yaşatmak ve edebiyata ve sinemaya ilgiyi artırmak amacıyla, Kanbolat ailesi ve Antakya Kültür Derneği’nin ortak çalışması olan, geçtiğimiz yıl Öykü Yarışması olarak başlayan “Dr. Yahya Kanbolat Sanat Ödülü” bu yıl “Kısa Film Öykü Yarışması” olarak düzenleniyor.

Prof. Dr. Semir ArslanyürekSaadet KanbolatÇetin ÖnerNefin DinçDürsaliye Şahan’ın seçici kurulunda yer aldığı yarışmada birinciye 1.500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye ise 500 TL ödül verilecek. 5. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında (4-5-6 Mayıs) düzenlenecek olan “Dr. Yahya Kanbolat Kısa Film Öykü Yarışması” için son gönderim tarihi ise 1 Mart 2011.

Sinema Destekleme Kurulu;nun Türk sineması ve yeni sinemacıları desteklemek üzere sağladığı yardımı 2012 yılında yüzde 57 oranında artırdığı bildirildi.
Kurulun bu yıl sinema sektörüne toplamda 2 milyon TL katkı sağlayacağı belirtildi. Bu karar ile 2011 yılında toplam 68 projeye destek verilirken, 2012 yılında bu rakam;ya ulaşmış oldu. Sektöre 2011 yılında toplam 1 milyon 271 bin 500 TL destek sağlanırken, 2012 yılında 729 bin 600 TL artışla bu rakam toplam 2 milyon TL;ye çıkartıldı.
Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sinema Destekleme Kurulu ;nun 2012/2 sayılı kararı ile Bakanlık 27 Belgesel film yapım projesine toplam 1 milyon 185 bin TL, 16 animasyon film yapım projesine toplam 297 bin TL, 26 kısa film yapım projesine toplam 287 bin TL ve 27 senaryo-diyalog ve yazım geliştirme projesine de toplam 232 bin TL bütçe ayırdığı

Sinema Destekleme Kurulu;nun

 

 

 

 

Yorum bırakın